zaterdag 26 maart 2011

RTL knipt slachten kip uit herhaling Echte Meisjes in de Jungle

Wie zondag naar de herhaling van Echte Meisjes in de Jungle kijkt, zal het omstreden fragment met de slachting van twee kippen niet zien. “Dit was sowieso al besloten omdat de herhaling om zeven uur wordt uitgezonden. We hielden al rekening met onze jongere kijkers”, vertelt een woordvoerder tegen persbureau ANP in reactie op de ontstane commotie. Verschillende dierenorganisaties en -liefhebbers spreken schande van het fragment, waarin de kandidates eigenhandig van een kip een gebakken kipfiletje moeten maken.

“Het vangen van de kippen verliep al heel stressvol. Vervolgens werden de kippen op een soort strandpaal gelegd. Daar werden ze feitelijk doodgemarteld. Het was gruwelijk”, zegt de Dierenbescherming. De organisatie wil omroepen een gedragscode opleggen waarbij dieren niet langer voor vermaak worden gebruikt.

RTL zegt dat de kippen niet onnodig hebben geleden. “Het leek of een van de meiden de kip raakte, maar ze sloeg mis. Door de montage en de hysterie van de meiden kwamen de beelden heel heftig over”, legt de woordvoerder uit. Het fragment is overigens nog wel op RTL Gemist te zien.

1 opmerking:

  1. Thanks for taking time for sharing this article, it was excellent and very informative. It’s my first time that I visit here. I found a lot of informative stuff in your article. Keep it up.
    http://www.uitzending-gemist.com/uitzending-gemist-rtl-4

    BeantwoordenVerwijderen